14 Kasım 2007

Rulo Köfte


Rahmi (http://rlale.blogspot.com) arkadaşım, ara sıra kendi blog'un da yaptığı güzel yemeklerin tarifini verir. Ben de severek takip ederim. Tariflerin arasından bazılarını denemişliğim bile vardır. Hal böyle olunca bende ona burdan bir gönderme yapayım dedim. Yukarıda fotoğrafı olan rulo köftenin pişmemiş hali. Piştikden sonra da fotoğrafını çekecektim ama o kadar acıkmışız ki köfte bittikten sonra farkettik. Yani çok lezzetli oldu. Zahmetli gibi gözükmesine rağmen ben yapabildiğime göre oldukça kolay. Tarifin kaynağı tabiki de www.portakalagaci.com 'dan. Eğer yaparsanız bizi anmayı unutmayın.

Rulo köfte:
  • 750g kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 3 yumurta (bir beyazı ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay fincanı ince doğranmış maydanoz
  • 2 adet kabukları soyulmuş patates (küp doğranmış), bir bardak bezelye, bir orta boy havuç (birlikte haşlanacak) veya hazır garnitürde kullanılabilir.

    Garnitür hariç bütün malzemeleri yoğurup köfte hamuru elde edin. 3-5 dakika yoğurmaya devam edin. Fırın kabını hafifçe yağlayıp kıymayı onun içine bir parmak kalınlığında yayın. Garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayın. Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirin. Üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürün. 3-4 çay kaşığı kadar tereyağını üzerine koyup 200C fırında 40 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında ara sıra kontrol edip etrafına sızan yağlardan üzerine dökün. (böylece köfte kurumuyor)

Afiyet olsun, sevdiklerinizle beraber uzun sohbetler eşliğinde yeyin.

Hiç yorum yok: