13 Haziran 2007

Haftasonu

Cırdıngış; bir çeçen yemeği. Saolsun "Gelin" olarak bildiğimiz Şefika geçtiğimiz cumartesi midelerimizi bu yemekle bayram ettirdi. Ben ilk defa yedim. Oldukça ağır bir yemek ama lezzet süper. Bu Çeçenlerin onca yaşadıklarına rağmen hala bu kadar hayata bağlı ve kuvvetli olduklarının kanıtı gibi.

Önce tavuklar haşlanırmuş, onun suyu ile hamur parçaları pişirlirmiş. Yine tavuk suyundan bol sarmısaklı bir çorba yapılırmış. Hepsi birbirine batırılıp yenirmiş.

Çok susatıcı bir yemek gibi gözüküyor di mi? Ama hayır! Belli bir süre su içmek yasak (şişirmesin diye). Hamurun kaynadığı tavuk suyuna limon sakılıp içilen bir çorbası var. Ancak onu içebilirsiniz...

Ellerine sağlık "gelin".


Teşrek Güzelleri.








Teşrek cimcimesi.

Hiç yorum yok: