9 Mart 2006

yoğun istek üzerine...

Efendim bu mekanda yemek tarifleri görmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bende (bilirsiniz kötü yemek yapmam :) -abartma ayşe-) siz hayranlarımı kıramayarak bir tarif vereceğim. tarifin sonunda bir sürpriz sizi bekliyor...

Mamırse:

Mısır unu -2 ölçü
Tuz -yeteri kadar
Su -4 ölçü

1- Bir tencereye su ve tuz konur, kaynatılır.
2- Mısır unu yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra ilave edilir ve pişirilir. (Belağ/tahta kaşık ile karıştırılması tavsiye olunur.)
3- İyice piştikten sonra (malzeme tahta kaşığa yapışmayana kadar) ateşten indirilir ve büyük bir servis tabağı ya da tepsiye konur.
4- Ortası çukurca açılır, arzuya göre bol tereyağı, pekmez ya da kaynatılmış kaymak konulabilir. etrafına abaza/çerkes peyniri iliştirilebilir.
(yazılı kaynak : http://www.elbruz.net/cerkesmutfagi/)

servis önerisi: yanında "şıpsi paste" ve "akudurşı /ezme fasulye" çok iyi gidiyor.

Gelelim sürprize ;

Resimde görmüş olduğunuz muhteşem mamırseyi eşim yaptı. Bana da fotoğrafını çekmek ve yemek düştü. Ama merak etmeyin tek başıma yemedim. Maan Olcay ve Koj Nalan ile paylaşmak zorunda kaldım.

Offf, offf kederlendim şimdi...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ayşe hanım bu pasta kuru kuru yenmez yanına şıpsi tarifi lazım.

Adsız dedi ki...

hani bize, hani bize????

Adsız dedi ki...

bu yemege bizde malay denir ve daha acik renk sari olur pisen hamur kasik kasik alinarak servis tabagina konur uzerine kaymak yakilir ve ozel ve guzel gunlerde yenir
babaannecigimin guzel ellerini bir opelim bakalim bayramda bize malay yapar mi ?
saygilar aysemine